Zwembaden Borger-Odoorn zoekt leden raad van toezicht

Vacancies
Organisatie: Zwembaden Borger-Odoorn
Plaats: Borger-Odoorn
Regio: Drenthe
Land: Nederland
Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO

Per 1 januari 2019 zoekt Zwembaden Borger-Odoorn B.V.:

3 leden voor haar op te richten Raad van Commissarissen

De 3 openlucht zwembaden in de gemeente Borger-Odoorn, de Leewal in Exloo, de Zwaoi in Valthermond en de Buiner Streng in Nieuw-Buinen gaan vanaf 1 januari 2019 samen verder als Zwembaden Borger-Odoorn BV. Deze nieuwe zelfstandige zwembadorganisatie sluit, voor de komende 10 jaar, een meerjaren huur- en exploitatieovereenkomst met de gemeente Borger-Odoorn.

Raad van Commissarissen

Als lid van de RvC houd je gezamenlijk toezicht op het beleid en op de algemene gang van zaken van Zwembaden Borger-Odoorn B.V. Een belangrijke taak is om er op te letten dat de belangen van de 3 verschillende baden evenredig worden vertegenwoordigd. Daarnaast toets je de verschillende belangen zoals die van de aandeelhouder (de gemeente Borger-Odoorn) van de werknemers, vrijwilligers en badgasten. Ook staat de RvC de manager gevraagd en ongevraagd bij met reflectie en advies.

Als RvC houd je je onder meer bezig met financiën en juridische zaken, personeel en organisatie, PR en marketing, onderhoud en duurzaamheid.
De taken, de portefeuilles, voor de nieuwe RvC zijn op dit moment bewust nog niet verdeeld. Wij vinden het belangrijk dat er binnen de RvC ruimte is voor diversiteit. Daarom is het, niet alleen bij deze samenstelling maar ook bij werving van nieuwe leden, belangrijk dat de afzonderlijke kwaliteiten en deskundigheid elkaar aanvullen en dat in voorkomende gevallen portefeuilles kunnen rouleren.

Je wordt voor minimaal 2 tot maximaal 5 jaar als lid van de RvC benoemd. De RvC zal een rooster van aftreden opstellen, waarbij behoud van continuïteit van de RvC voor ogen staat. Je kunt voor maximaal 2 x 5 jaar worden benoemd.

 

Algemeen profiel

  • Als lid van de RvC heb je aantoonbare affiniteit met sport en bewegen, en bij voorkeur met zwemmen.
  • Je hebt kennis van of bent werkzaam in 1 of meer van de genoemde vakgebieden: financiën en juridische zaken, personeel en organisatie, PR en marketing, onderhoud en duurzaamheid.
  • Je bent lid van een relevant actief netwerk op jouw vakgebied.
  • Je woont bij voorkeur in de gemeente Borger-Odoorn of in de directe omgeving.
  • Je kunt onafhankelijk en zonder ruggenspraak handelen.
  • Je hebt voldoende tijd voor je taken als commissaris, de RvC komt ongeveer 5 tot 7 x per jaar bijeen.
  • Je hebt bestuurlijke ervaring en inzicht, bij voorkeur in de sportwereld.
  • Je hebt minimaal Hbo werk- en denkniveau

  •  

Vergoeding

De vergoeding is € 1700,00 op jaarbasis. Dit bedrag is de maximaal fiscaal vrijgestelde vrijwilligersvergoeding. De vergoeding is bedoeld voor de vergaderingen, eventuele extra activiteiten en onkosten.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in het algemeen profiel?

Reageer dan direct via www.vooruitindrenthe.nl. Let op: Je kunt alleen via deze site reageren. Klik op vacatures en dan uiteraard op deze en upload voor 3 januari 2019 je motivatie en je cv.

Geef in je motivatie ook aan welke taak of taken jouw voorkeur hebben en waarom.

De gesprekken staan gepland in week 5 of 6 van 2019.

Vragen?

Neem contact op met Githa Klunder (T 14 0591), of via
g.klunder@borger-odoorn.nl als je eerst meer informatie wilt over deze functies.

{{comments.length}} reacties
{{thumbsUpCount}}
{{thumbsDownCount}}
{{comment.date|stringToDate:'dd-MM-yyyy'}} ({{comment.date|stringToDate:'H:mm'}})