Aloys Kregting, Chief Information Officer bij AkzoNobel, is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank. Kregting heeft ruime IT-ervaring.

De benoeming van Aloys Kregting heeft de goedkeuring van de toezichthouders. Naast commissaris van Volksbank en de Volksholding wordt Kregting tevens lid van de auditcommissie en lid van de remuneratie- en nominatiecommissie.

Jan van Rutte, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Volksbank, heeft hoge verwachtingen van de nieuwbakken commissaris. ‘Aloys Kregting is Chief Information Officer bij AkzoNobel en heeft als bestuurder brede ervaring opgedaan met business-IT-alignment, datamanagement, innovatie en duurzaamheid. Zijn kennis en ervaring zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere invoering van de strategie van de Volksbank.’

Naast Kregting bestaat de RvC van Volksbank uit voorzitter Jan van Rutte, Monika Milz, Sonja Barendregt-Roojers en Jos van Lange.

Kregting: kiezen of chaos

IT-architectuur is het stokpaardje van Kregting. ‘Je moet strategisch nadenken over wat er wordt verwacht van IT om het bedrijf te blijven ondersteunen. Maak een bewuste keuze welke technologieën je wel en niet wil gaan inzetten. Als je geen keuze maakt, kies je voor chaos. Je bent dan met het bedrijf aan het gokken, want je laat het aan het lot over of je mogelijk een doodlopende straat in rent.’