Met de award willen de leden van de NCD een collega eren die zich nadrukkelijk onderscheidt in bewust en positief ondernemerschap. Bewust, door voor duurzame oplossingen te gaan. Positief door kansen te pakken in plaats van te blijven hangen in risicomanagement. Bob Hutten: “Ik ben erg vereerd dat ik deze award toegekend heb gekregen. Met name omdat het de leden zelf zijn die me als kandidaat hebben genomineerd. Het is een bevestiging dat we anderen raken met onze manier van ondernemen, waarbij we maatschappelijke impact maken vóór laten gaan op een keihard verdienmodel.”

Verantwoordelijke leiders

Bijna elke dag lezen we verhalen over falende leiders, je zou bijna denken dat er geen verantwoordelijke leiders meer zijn. Het tegendeel is waar. Er zijn veel directeuren, commissarissen en toezichthouders die nadrukkelijk kiezen voor bredere verantwoordelijkheid, binnen en buiten hun organisatie. En juist deze mensen hebben zich aangesloten als lid van de NCD. Met het uitreiken van de Leadership Award willen ze een collega eren die staat voor innovatie, lef, betrokkenheid, passie, duurzaamheid, positiviteit, transparantie, samenwerking, plezier, partnership, authenticiteit en daadkracht.

Purpose en Purse

Met de Leadership Award – de opvolger van de Ondernemersprijs – wordt aandacht besteed aan positief leiderschap.  Gerard van Vliet, directeur van de NCD, noemt Hutten een schoolvoorbeeld van ‘denken, durven, doen en doorzetten’. “De laatste eigenschap maakt Bob tot een échte ondernemer. Een speciale ondernemer, die zijn tijd vooruit is in denken, durven en doen. Een ondernemer die Purpose en Purse naadloos heeft geïntegreerd. Oftewel het integreren van het leveren van een maatschappelijke bijdrage met geld verdienen om de continuïteit te waarborgen.” Hutten is volgens Gerard van Vliet een van de weinigen die vanuit een sterk bedrijfsconcept bewijst dat in het woord Purpose zonder moeite ook het woord Purse kan zitten. “Dat maakt Hutten dan ook tot een zeer verdiende winnaar, omdat veel ondernemers die stap nog niet durven te wagen en alles erop wijst dat diegene die die stap niet gaan maken de verliezers van de toekomst zullen zijn.”

Van betekenis zijn

Bob Hutten: “Twee keer geven en verstandig nemen is altijd mijn motto geweest. Natuurlijk moet je geld verdienen voor het voortbestaan van je onderneming, maar niet ten koste van alles en iedereen. En ik heb er altijd in geloofd dat mijn bedrijf pas echt tot bloei komt, als mensen in hun kracht staan. Als mensen in vrijheid hun talent mogen benutten, komt er een ongekende kracht en energie naar boven. Talent de ruimte geven om zich te ontwikkelen, is dan ook een van de belangrijkste dingen die ik mijn samenwerkers naast een salaris kan geven. Samenwerkers ja, want wij doen het samen. Ik vind het prachtig om te zien dat ze dat ook voelen en er voor gaan om ergens aan bij te dragen. Om het verschil te maken voor andere mensen, van betekenis te zijn. Deze manier van ondernemen is niet makkelijk in een wereld die steeds meer draait om processen en systemen. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die het anders willen doen, met meer oog voor hun omgeving. Tegen hen zou ik willen zeggen: ga ervoor. Zonder visie ben je nergens, dus deel deze met je medewerkers. Sta open voor hun feedback en vind de balans tussen luisteren, inspireren en doen. Focus op wat jullie wel willen doen en wat niet. Zet die stip op de horizon, ga dan en geniet in de tussentijd van de energie die loskomt. Dankzij deze manier van leidinggeven, hebben we al veel mooie dingen neergezet en groeien we jaar na jaar.”

Over Hutten

Hutten is totaalorganisator van zakelijke- en privé-evenementen in heel Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om van buitengewone betekenis te zijn voor opdrachtgevers en hun gasten. Dat doet Hutten met een hoge mate van gastvrijheid en duurzaam eten en drinken. Hutten richt zich op businesscatering & horeca, meetings & events, reception & hospitality en care & cure.
Ruim 1.700 mannen en vrouwen, jong en oud, verdeeld over zeven vakgebieden in meer dan honderd verschillende functies, maken dagelijks de ambities van Hutten waar. Samen van buitengewone betekenis zijn voor anderen.