Karin van Gilst is toegetreden als lid van de raad van toezicht van Museum Het Rembrandthuis. Officieel is Van Gilst per 1 oktober 2018 aan haar toezichthoudende klus begonnen.

Voormalig hoofdredacteur van weekblad Intermediair Karen van Gilst is inmiddels bijna twee maanden van de raad van toezicht van Museum Het Rembrandthuis. Onlangs werd ze tevens benoemd tot algemeen directeur van de omroep BNNVARA.

Eerder was Van Gilst onder andere zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, het grootste museum voor moderne, hedendaagse kunst en design van Nederland, en directeur van Weekbladpersmedia, uitgever van onder andere Vrij Nederland, Opzij en Happinez.

Rembrandt: Amsterdams icoon

Karin van Gilst over Het Rembrandthuis: ‘Het is belangrijk dat het woonhuis van Rembrandt een betekenisvolle plek is waar iedereen kan voelen hoe zijn leven was in de zeventiende eeuw. Museum Het Rembrandthuis is een van de iconen van Amsterdam, waar het begrip en de waardering voor onze grootste schilder gevierd wordt.’

Het kersverse lid van de raad van toezicht klinkt ambitieus: ‘Er zijn grote plannen voor de toekomst, te beginnen met het themajaar ‘Rembrandt en de Gouden Eeuw’ in 2019. Ik ben blij dat ik daar een steentje aan bij mag dragen. Toen ik nog op de Raamgracht werkte dacht ik vaak: hier heeft Rembrandt driehonderdvijftig jaar geleden gelopen. Nu werk ik in zijn huis. Heel bijzonder.’

De raad van toezicht van Museum Het Rembrandthuis bestaat naast Van Gilst uit voorzitter Maarten Feilzer, Jan van Adrichem, Zakia Guernina, Jan van der Grinten en Esther Kwaks.