Wouter van Benten treedt toe tot de raad van commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij vervangt Ruud Sondag, de omstreden nieuwe topman van energiebedrijf Eneco.

Wouter van Benten (1964) is momenteel CEO van DHL Parcel in de Benelux. In het verleden heeft Van Benten meerdere (internationale) functies bij het koeriersbedrijf bekleed. De nieuwbakken commissaris van het Havenbedrijf begon zijn carrière bij Nedlloyd, onder meer als manager in Italië, Spanje en België.

‘Van Benten heeft ervaring in organisatieontwikkeling en digitalisering, wat aansluit bij de strategische speerpunten van het Havenbedrijf’, meldt het havenbedrijf.

Vanaf 1 september bestaat de raad van commissarissen uit voorzitter Miriam Maes, Robert Frohn, Ingrid Thijssen en Wouter van Benten.

Sondag: verlaat Havenbedrijf Rotterdam

Ruud Sondag legt zijn nevenfunctie als commissaris bij het Havenbedrijf neer en wordt de nieuwe CEO bij Eneco. Het personeel van het energiebedrijf reageerde kritisch op Sondags komst. Zij scharen zich achter de vertrekkende topman Jeroen de Haas. Er wordt momenteel een conflict over de toekomst van het bedrijf.

Sondag is een ervaren bestuurder en commissaris. Hij was onder meer topman bij afvalverwerker Van Gansewinkel en commissaris bij onder meer ProRail.