De Amerikaanse topman Marc Harrison moet de nieuwe commissaris van Philips worden. Harrison is momenteel werkzaam voor de Amerikaanse zorginstelling Intermountain Healthcare.

Philips wil Marc Harrison (1964) benoemen als commissaris. Tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering op 19 oktober wordt over de voordracht van de Amerikaan voor een plaats in de raad van commissarissen gestemd. De aandeelhouders zullen tijdens de BAVA ook over de beloning van de commissarissen stemmen.

Harrison is CEO van Intermountain Healthcare, een zorginstelling zonder winstoogmerk in de Amerikaanse staat Utah. Eerder werkte hij bij Cleveland Clinic. Harrison was onder meer CEO van de vestiging in Abu Dhabi. Meest recent was hij Chief of International Business Development.

Philips: diepgaande kennis Harrison

Philips vertrouwt op de specifieke kennis van Harrison als commissaris. ‘Tijdens zijn carrière heeft Harrison diepgaande kennis verzameld over het gezondheidssysteem en de gezondheidszorgindustrie in Noord-Amerika én wereldwijd. Zijn ervaring zal van onschatbare waarde zijn, in het bijzonder met het oog op Philips’ transformatie naar een bedrijf dat zich toelegt op gezondheidszorgtechnologie’, laat het medische technologiebedrijf weten.

Afscheid Van Acht

Onlangs nam Philips afscheid nam Egbert van Acht. Hij was nog geen jaar directeur van de divisie persoonlijke gezondheidszorg bij Philips. Van Achts opvolger is Roy Jakobs, die sinds 2010 voor Philips werkt. Van Acht kwam in 2002 vanuit Procter & Gamble bij Philips waar hij diverse managementfuncties heeft bekleed. In 2010 werd Van Acht Business Leader voor de Health & Wellness business group.