Marijn Dekkers, president-commissaris bij Unilever, heeft bedankt om de voorzitter van de raad van commissarissen bij staal- en industrieconcern ThyssenKrupp.

De Duitse zakenkrant Handelsblatt laat op basis van ingewijden weten dat Marijn Dekkers een van de voornaamste kandidaten was om president-commissaris bij ThyssenKrupp te worden. Naar verluidt zou ook Marcus Schenck, voormalig vicevoorzitter van Deutsche Bank, benaderd zijn voor de topfunctie.

Zie ook: Laag aantal topvrouwen: ‘Teleurstellend’

Dekker weigert

ThyssenKrupp slaagde er niet in om een overeenkomst met Dekker te sluiten. De reden voor de afwijzing van de voormalige Bayer-topman is onbekend, schrijft de Duitse krant. Het is tevens onduidelijk waarom Schenck bedankt heeft voor de functie.

Kritiek kost tweetal de kop

Ulrich Lehner, voormalige president-commissaris van ThyssenKrupp, en topman Heinrich Hiesinger traden binnen korte tijd af. Het tweetal kreeg forse kritiek van de beleggers na een teleurstellende omzet. Redenen hiervoor waren onder meer de fusie met de Europese onderdelen van Tata Steel. Europese investeerder reageerden hier ontevreden op.