Frank Arnesen is in beeld bij Anderlecht voor een sportieve functie. Naast de commissaris van PSV heeft de Belgische topclub ook zijn zinnen gezet op Pär Zetterberg.

Momenteel is Frank Arnesen lid van de raad van commissarissen van PSV, maar de Deen lijkt de gedoodverfde favoriet voor een topfunctie bij Anderlecht. Hij moet de rechterhand van sportieve baas Michael Verschueren worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het grote vraagteken dat opdoemt, is de combinatie met Arnesens commissariaat bij PSV. Het is nog onduidelijk of hij de functie bij Anderlecht kan combineren met zijn rol als commissaris van de Eindhovense profclub. De 62-jarige Deen is nog maar anderhalf jaar ‘lid van de raad van commissarissen van PSV. Arnesen volgde op 1 juni 2017 Hans van Breukelen op.

Als commissaris heeft Arnesen de portefeuille voetbalzaken onder zich. ‘Ik vind het een enorme eer dat PSV mij in deze functie heeft teruggevraagd en kijk ernaar uit om op de achtergrond de club van dienst te kunnen zijn’, zei Arnesen destijds.

Als Arnesen bij Anderlecht instapt, zal dat een verrassing zijn. Toenmalig president-commissaris Jan Albers zei het volgende bij de aankondiging van de Deen. ‘Hij heeft niet meer de ambitie om een dagelijkse functie bij een club of bond op te pakken. Dat is prettig, want op die manier kunnen we continuïteit creëren. Frank brengt naast zijn expertise op zijn vakgebied ook een enorm netwerk mee.’ Mogelijk komt Arnesen hierop terug met een dienstverband bij Anderlecht.

Anderlecht-DNA

Anderlecht is ook in gesprek met Pär Zetterberg over een sportieve functie binnen de club. De Zweed krijgt een functie tussen spelersgroep en technische staf aangeboden. De Belgische club hanteert twee criteria: internationale uitstraling en ‘Anderlecht-DNA’, vakmensen die bekend zijn met de club. Arnesen en Zetterberg speelden langere tijd voor de Belgische profclub.