De raad van commissarissen van FC Twente eist het vertrek van Erik Velderman als algemeen directeur. De RvC heeft de voormalig VolkerWessels-topman gevraagd om zijn oude positie als financieel directeur van de Twentse voetbalclub opnieuw te bekleden.

Het draagvlak voor Velderman onder het personeel, de gemeente en de investeerders zou zijn verdwenen. Dat meldt Tubantia. Het dagblad schrijft dat de ‘financiële vakkennis van Velderman wordt gewaardeerd’. De raad van commissarissen biedt hem om die reden zijn oude positie als financieel directeur aan.

Velderman botste met de technische leiding van de club, waaronder technisch manager Ted van Leeuwen en hoofdscout Evert Bleuming. Eerstgenoemde liet zich eerder al kritisch uit over de de directie. Daarnaast ruziede Velderman met de gemeenteraad van Enschede, nadat hij een extra garantstelling van zeven miljoen eiste. FC Twente zou volgens Velderman failliet gaan zonder garantstelling.

Salarisverlaging Velderman

Na de degradatie van FC Twente volgt nu ook een ontering voor Velderman. Dat zal gevolgen hebben voor zijn salaris. Momenteel verdient hij ongeveer 300.000 euro per jaar. Hij zal naar verluidt genoegen moeten nemen met ene forse salarisverlaging. Directeuren in de Keuken Kampioen verdienen 50.000-200.000 op jaarbasis, beduidend minder dan Veldermans huidige salaris.

Verleden VolkerWessels Telecom

Erik Velderman heeft een verleden bij het concern VolkerWessels. Bij VolkerWessels Telecom was Velderman eveneens financieel eindverantwoordelijk, dezelfde functie waarvoor hij op 1 januari 2017 werd binnengehaald bij FC Twente. Na het rumoerige vertrek van Jan van Halst werd Velderman benoemd tot algemeen directeur.