Het einde van de huidige raad van commissarissen van Willem II lijkt nabij. Het conflict met het stichtingsbestuur leidt mogelijk tot een gedwongen vertrek.

De resterende leden van de raad van commissarissen van Willem II staan onder druk. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het stichtingsbestuur worstelt nog met de commissarissen Jan van der Laak, Roland Hermans en Ruud Vreeman. Het stichtingsbestuur neemt de commissarissen de werkwijze rond Berry van Gool kwalijk. Het stichtingsbestuur liet eerder al weten geen vertrouwen meer te hebben in de RvC.

Eerder mislukte een poging van de inmiddels vertrokken commissarissen Jan Scheerlinck en Jack Buckens om een vertrek van algemeen directeur Berry van Gool te forceren.

‘Pijnlijke conclusie’

Voormalig rvc-voorzitter Jack Buckens zinde op een vertrek van Van Gool. ‘Dat Van Gool niet de man is die Willem II in de toekomst verder kan brengen, is een pijnlijke conclusie. Het is de slotconclusie van een lang proces, want we zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan.’

Als enige aandeelhouder heeft het stichtingsbestuur de bevoegdheid om commissarissen te benoemen en te ontslaan. De verwachting was dat Van der Laak, Hermans en Vreeman zelf zouden opstappen, maar dat hebben zij niet gedaan.