Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen wil bestuurlijk zwaargewicht Frans Blom toevoegen aan de raad van commissarissen.

Frans Blom (1962) moet de nieuwe commissaris van Van Lanschot Kempen worden. De voorgenomen benoeming van Blom zal ter stemming worden gebracht op de BAVA die wordt gehouden op 5 oktober 2018. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft ingestemd met de voorgenomen benoeming van Blom als commissaris.

‘De heer Blom is een ervaren bestuurder en heeft uitgebreide ervaring met het opzetten en implementeren van veranderprocessen binnen organisaties en veel relevante kennis over de financiële sector’, melden de bankiers.

Blom is senior partner en managing director van the Boston Consulting Group (BCG). Hij was zes jaar lid van het EMEA management team en vervolgens zes jaar lid van de wereldwijde board van BCG.

Lagere winst Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen boekte een lagere winst over het eerste halfjaar in vergelijking met een jaar eerder. De winst kwam uit op 39,3 miljoen euro, tegenover 62,3 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggende resultaat daalde tot 47,2 miljoen euro, tegenover 69,6 miljoen euro een jaar eerder.

Grote opbrengsten uit de verkoop van participaties bleven uit. Daarnaast stegen de kosten door de acquisitie van de vermogensbeheeractiviteiten van UBS in Nederland. Verder namen de personeelslasten toe en was er een stijging van de project- en advieskosten in samenhang met de uitvoering van de strategie.