Hein van der Zeeuw is de nieuwe vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

De ervaren Hein van der Zeeuw begint per 1 augustus aan zijn nieuwe klus bij het Elkerliek. Interim-voorzitter Jaap Zwemmer en Van der Zeeuw gaan samen een nieuwe raad van toezicht formeren. Zwemmer maakt per 1 januari 2019 plaats voor Van der Zeeuw als voorzitter van de raad.

Van der Zeeuw heeft meerdere toezichthoudende functies achter zijn naam staan. Momenteel is hij adviseur voor Philips en managing partner bij Alameda. In het verleden was Van der Zeeuw bestuurslid bij onder meer NXP Semiconductors, SunCycle en SSMC.

Klankbord

Elkerliek hoopt dat Van der Zeeuw ‘een uitstekend team van betrokken en gedreven toezichthouders’ weet samen te stellen. Onder zijn leiding moet de Raad van Toezicht ‘een eigentijdse wijze een klankbord’ voor het ziekenhuis worden.