Tankopslagbedrijf Vopak heeft zijn zinnen gezet op Nicoletta Giadrossi als nieuwe commissaris.

Nicoletta Giadrossi (1966) is door Vopak voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Aandeelhouders stemmen op 17 april 2019 over haar benoeming, die diezelfde dag moet ingaan. Het tankopslagbedrijf heeft hoge verwachtingen van Giadrossi’s kennis van de energiemarkten. Haar beoogde benoeming wordt daarnaast ondersteund door haar ervaring met business transformation.

Giadrossi, geboren in het Italiaanse Triëst, studeerde aan zowel Yale en Harvard en heeft ruime ervaring in de olie- en gasindustrie. In die sector bekleedde ze zowel uitvoerende als toezichthoudende bestuursfuncties. Momenteel is de Italiaanse actief voor bedrijven als Cairn Energy, Brembo en Bain Capital.

Vopak: magere cijfers

Vopak presenteerde onlangs magere kwartaalcijfers en moet waarschijnlijk terminals verkopen. Het bedrijf kampte afgelopen kwartaal met een hogere Amerikaanse én Singaporese dollar en moeilijke marktomstandigheden op de oliemarkt. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde de afgelopen drie maanden met 5 procent naar 180,7 miljoen euro. Voor volgend jaar voorziet Vopak vanwege de capaciteitsuitbreiding met 3,2 miljoen kubieke meter en dankzij een steeds kostenefficiënter proces een aanzienlijke stijging van de ebitda.