Het einde van Caroline Princen als president-commissaris van Ordina is nabij. Volgend jaar stopt Princen als voorzitter vanwege haar aanstaande topfunctie bij Nuts Groep.

Caroline Princen wordt per 1 januari 2019 de nieuwe CEO van energieleverancier Nuts Groep. Princen treedt daarom terug als voorzitter van de raad van commissarissen van Ordina. Ze blijft echter toezichthouder bij de automatiseerder. Naast haar toezichthoudende functie bij Ordina is Princen onder meer vicevoorzitter van de raad van toezicht van UMC Utrecht.

Zie ook: ‘President-commissaris Unilever weigert toppositie ThyssenKrupp’

De voormalige ABN AMRO-topman Johan van Hall is de beoogde vervanger van Princen. De voordracht van Van Hall staat voor 30 oktober op de agenda van een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Hij was tot begin maart nog vicevoorzitter van de raad van bestuur en vicevoorzitter van de Executive Board en Chief Innovation & Technology Officer bij ABN AMRO. Verder is hij lid van de raad van advies van het CBS.

‘Een goede opvolger’

Pamela Boumeester, vicevoorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de remuneratie-, nominatie- en hr-commissie: ‘De raad van commissarissen is verheugd dat Caroline Princen onderdeel blijft uitmaken van de raad en is van mening in Johan van Hall een goede opvolger als voorzitter gevonden te hebben. Hij is een ervaren bestuurder en toezichthouder en heeft ervaring en kennis op het gebied van innovatie, operations en IT. De raad van commissarissen zal hem dan ook met genoegen aan de Algemene Vergadering voorstellen.’

Belangenconflicten

De voormalige ABN AMRO-bestuurders Johan van Hall en Caroline Princen kwamen enkele jaren geleden nog in opspraak vanwege ‘potentiële belangenconflicten’. Eerstgenoemde was toezichthouder bij de Nederlandse verzorger van betaaldiensten Equens, waarin ABN AMRO een aandeel heeft.