NVTZ wijst in brief aan minister Bruins naar de reeds in gang gezette loonmatiging in nieuwe contracten.

In een debat heeft de Tweede Kamer minister Bruins (Medische Zorg en Sport) opgeroepen om de best verdienende zorgbestuurders met een salarisstijging in de WNT-overgangsfase aan te spreken op het ongewenste signaal dat zij van deze stijging uit vindt gaan. De minister heeft gehoor gegeven aan deze motie via een brief aan de NVTZ en de NVZD over te hoge salarissen van zorgbestuurders.

Bestuurders houden zich aan overgangsrecht
Inmiddels heeft het bestuur van de NVTZ gereageerd op de brief van de minister. “De NVTZ begrijpt weliswaar de ophef die is ontstaan in de Tweede Kamer en de samenleving, maar wijst ook op de reeds in gang gezette loonmatiging in nieuwe contracten”, schrijft de toezichthouder in zorg en welzijn.

“Daarnaast wijst de NVTZ er enerzijds op dat voor zover bekend, alle bestuurders zich houden aan het overgangsrecht wat voortvloeit uit de WNT, maar ook op de complexiteit van het overgangsrecht dat is ontstaan nadat de WNT 1 en de WNT 2 kort op elkaar zijn ingegaan. Tot slot benadrukt de NVTZ dat het merendeel van de bestuurders in zorg en welzijn wordt bezoldigd onder het WNT-maximum.”

De reactie van de NVTZ kun je hieronder lezen.

https://commissarissen.nl/file/1330