Ervaren Non-Executive Director Hans-Peter Evers is toegevoegd aan het programma voor de Dag van het Commissariaat 2019.

Hans-Peter Evers neemt ons tijdens de Dag van het Commissariaat mee in de overwegingen bij de keuze voor één van de bestuursmodellen. Hij vertelt dit aan de hand van zijn ervaringen bij de inrichting van een one-tier board bij een jonge en snelgroeiende internationale handelsonderneming, met 130 medewerkers.

Waarom kiest een organisatie voor een two-tier of juist een one-tier model? Het ‘one-tier board’, het eenlaagse bestuursmodel, krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. Nederlandse bedrijven zijn vooral bekend met het tweelaags bestuursmodel. Het doel in deze sessie is om de voor- en nadelen van beide modellen te verkennen en te bespreken. Waarom kiest een organisatie bewust voor een one-tier board? Daarbij komt ook aan de orde of het ene model beter werkt dan het andere.

Hans-Peter Evers

Hans-Peter Evers heeft een brede en internationale ervaring als Non-Executive Director, bestuurder en ICT-ondernemer en is gefascineerd door gedrag en draagvlak bij grote veranderingen. Hij is op dit moment o.a. Non-Executive Director en Chairman van het (one-tier) board van de West Coast Supply Group.

Naast Hans-Peter Evers spreken ook Margot Scheltema, voormalig commandant Mart de Kruif, Michel Schuurman (directeur MVO Nederland) en Prinses Laurentien op de Dag van het Commissariaat. Kom je ook? Meld je snel aan.