Het Directoraat-generaal Justitie en consumenten van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor het corporate governance-beleid, lanceert een online platform over corporate governance.

Het online platform is een digitale ruimte voor de uitwisseling van best practices tussen bedrijven, investeerders, private en publieke stakeholders. Het platform biedt toegang tot een bron van informatie over corporate governance en biedt gelegenheid om informatie te delen. Het platform moet een dialoog tussen verschillende actoren aanwakkeren. Het doel is de betrokkenheid van belanghebbenden en rentmeesterschap bevorderen en een duurzamer ondernemingsbestuur bevorderen.

Zie ook: De bewuste keuze voor een jonge commissaris

Het platform zal stakeholder-exchange betrekken bij 10 corporate governance-onderwerpen (monitoring van corporate governance-codes, investor stewardship en engagement, openheid van beleggers over beleggingsmandaten, aandeelhoudersrechten, bestuurdersbeloningen, onafhankelijkheid van bestuursleden, diversiteit van de raad van bestuur, overnamebiedingen, digitalisering en duurzaamheid).

Bijdrage discussie corporate governance

Elk van de onderwerpen zal informatie bevatten over de EU-actie, nationale actie, aanbevolen publicaties en nieuws in het betreffende gebied. Leden kunnen een bijdrage leveren en discussies starten over elk van de onderwerpen, documenten uploaden in de nationale actie en aanbevolen publicaties.