Jan Holsboer stopt als voorzitter van de Raad van Commissarissen van NN Group NV. David Cole is zijn opvolger. De RvC wil daarnaast Hélène Vletter-van Dort herbenoemen als commissaris.

Jan Holsboer werd op 1 maart 2014 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen en op 7 juli 2014 benoemd tot voorzitter. In juni 2016 werd hij herbenoemd als lid en president-commissaris. Holsboer: ‘Na een carrière van meer dan 50 jaar in de financiële dienstverlening en voornamelijk in de verzekeringssector, heb ik besloten dat het tijd is om af te treden als lid van de Raad van Commissarissen van NN Group. Het was een voorrecht deel uit te maken van de reis van NN Group, van de scheiding van ING Groep, de IPO in juli 2014 tot de acquisitie en daaropvolgende integratie van Delta Lloyd Groep. Ik ben trots op de prestaties van NN en laat het bedrijf weten dat het goed gepositioneerd is voor de toekomst.’

Zie ook: De bewuste keuze voor een jonge commissaris

Lard Friese, CEO van NN Group: ‘Ik vind het een eer en een genoegen om de afgelopen vijf jaar nauw samen te werken met Jan Holsboer, als voorzitter van onze Raad van Commissarissen. Jan heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van NN. Namens de Executive and Management Boards wil ik mijn dankbaarheid en waardering uitspreken voor het mentorschap van Jan, zijn betrokkenheid bij het bedrijf en zijn niet-aflatende steun. Tegelijkertijd verwelkom ik het besluit van de Raad van Commissarissen om David Cole als nieuwe voorzitter te kiezen en ik zie uit naar onze toekomstige samenwerking. ‘

David Cole: opvolger Jan Holsboer

David Cole is per 1 januari 2019 benoemd in de Raad van Commissarissen. De benoeming van David Cole als voorzitter is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB), de Nederlandse toezichthouder. Jan Holsboer zal zijn taken als voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen tot en met de AVA op 29 mei 2019 voortzetten om te zorgen voor een soepele overgang naar zijn opvolger.

Hélène Vletter-van Dort: nieuwe commissaris NN Group

Hélène Vletter-van Dort is voorgedragen voor herbenoeming als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Zij is sinds 6 oktober 2015 lid van de Raad van Commissarissen. Het voorstel voor herbenoeming zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de AvA.