Marijn Pijnenborg moet de nieuwe commissaris van Nedap worden. Tegenover de komst van Pijnenborg staat het vertrek van Michiel Westermann.

Het Achterhoekse technologiebedrijf Nedap heeft bekendgemaakt Marijn Pijnenborg voor te willen dragen als nieuwe commissaris. Pijnenborg is eigenaar van Boralis en commissaris bij BinckBank. Zij is de oprichter van onder andere Funda en was Chief Technology Officer in de periode 2007-2011. Over haar benoeming zal worden gestemd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 4 april 2019.

Zie ook: Dag van het Commissariaat: Talitha Muusse en Samuël Verpalen (Blikverruimers) toegevoegd

Ze studeerde Economie ( afstudeerrichting Econometrie) aan de universiteit van Amsterdam. Marijn vormt samen met Carla Snepvangers het management van Boralis. Pijnenborg raakt vooral geïnspireerd door investeringen. ‘Als de helft van al mijn investeringen een succes is, ben ik blij. En als het niet lukt, dan blijft er nog genoeg over.’

Nedap neemt afscheid van Westermann

Michiel Westermann treedt af als commissaris in de algemene vergadering van aandeelhouders. Westermann stelt zich niet meer voor herbenoeming beschikbaar. Hij is momenteel CEO van Motek Medical, leverancier van revalidatietechnologie, en commissaris bij het Nijmeegse grasbedrijf Barenbrug.