Herna Verhagen moet de nieuwe commissaris van ING worden. Naast de CEO van PostNL staat ook de Brit Mike Rees op de wensenlijst van de bank. Tegenover de komst van het tweetal staat het vertrek van Henk Breukink.

ING wil onder meer PostNL-topvrouw Herna Verhagen tot commissaris benoemen. Aandeelhouders kunnen 23 april stemmen over de benoeming, de Europese Centrale Bank heeft al toestemming gegeven. Verhagen is tevens commissaris bij Rexel SA, Het Koninklijk Concertgebouw en lid van de Raad van Toezicht van Goldschmeding Foundation.

Zie ook: ‘Is jouw organisatie gereed voor de toekomst?’

Naast Verhagen moet ook de Brit Mike Rees (1956) de Raad van Commissarissen van ING komen versterken. Rees is oprichter van Strategic Vitality Ltd., een consultancybedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat zich richt op bedrijfsdoelstellingen, leiderschapskwesties en advisering van startende en startende technologiebedrijven en bedrijven in beleggingsfondsen. Eerder werkte hij ruim 25 jaar bij Standard Chartered Bank.

Henk Breukink vertrekt bij ING als commissaris

Henk Breukink treedt na drie termijnen af. Breukink heeft bij de aandeelhoudersvergadering op 23 april zijn derde termijn van vier jaar erop zitten en wordt niet herbenoemd. Het vertrek van Breukink staat los van de ophef, stelt een ING-woordvoerder. Het vertrek heeft volgens een woordvoerder niets te maken met de ophef die ontstond na een opiniestuk.