Gezondheidstechnologieconcern Philips heeft Elizabeth Doherty voorgesteld als nieuw lid van de RvC. Op 9 mei zullen de aandeelhouders stemmen en zal er besloten worden of Doherty ook daadwerkelijk commissaris wordt.

Philips kondigde eerder al aan dat Heino von Prondzynski en Jackson Tai de Raad van Commissarissen gaan verlaten. Als vervanging is nu Elizabeth Doherty opgeworpen. Doherty heeft meer dan 30 jaar ervaring met internationale financiën in grote multinationals over een breed vlak van verschillende industrieën. Philips gelooft dat haar expertise van onschatbare waarde zal zijn in het licht van de transformatie van Philips in een klantgericht oplossingenbedrijf dat zich richt op gezondheidstechnologie op het gebied van persoonlijke gezondheid en professionele gezondheidszorg.

Zie ook: Mart de Kruif: De geboren leider bestaat niet

Ook zal er tijdens de AGM gestemd worden om topman Frans van Houten opnieuw te kiezen als President/CEO. Daarnaast wordt er nog gestemd om Abhijit Bhattacharya wederom tot financiële directeur te benoemen.