Beursgenoteerde verzekeringsgroep a.s.r. wil Kick van der Pol herbenoemen als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 mei zal hierover gestemd worden.

Kick van der Pol is sinds 2008 voorzitter van de RvC, maar zijn termijn loopt 22 mei 2019 af. a.s.r laat weten hem graag opnieuw aan te stellen als voorzitter, ditmaal voor een periode van twee jaar.

Zie ook: Frank de Grave nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Hartstichting

De RvC is op zoek naar een geschikte opvolger voor Van der Pol. Iemand met de juiste expertise en ervaring, die goed past bij de cultuur van het bedrijf en die de strategie van a.s.r. omarmt. Met het oog op continuïteit binnen de RvC is een beroep gedaan op Kick van der Pol om zich beschikbaar te stellen voor een bijzondere verlenging voor een termijn van twee jaar. Ondertussen blijft gezocht worden naar een geschikte kandidaat om Van der Pol op te kunnen volgen.

Ook de termijn van Annet Aris, lid van de RvC, loopt af. Er lopen selectieprocedures voor de opvolging van Aris en een geplande uitbreiding van de RvC. Zodra dit kan, zal hierover worden gecommuniceerd.