Duits-Nederlands transmissienetbeheerder TenneT heeft bekend gemaakt drie leden aan de Raad van Commissarissen toe te voegen. Edna Schöne, Essimari Kairisto en Stijn van Elst zullen de RvC vanaf 1 mei 2019 betreden.

TenneT hoopt met deze benoemingen zijn capaciteiten, kennis en Europese ervaring met het oog op de grote uitdagingen van de energietransitie in Nederland en Duitsland te versterken.

Schöne is lid van de Raad van Bestuur van Euler Hermes AG, onderdeel van ’s werelds grootste kredietverzekeraar Euler Hermes, eigendom van Allianz Group.  Als verantwoordelijk bestuurslid voor Government Business, Legal en Compliance heeft zij goede relaties in de publieke sector evenals binnen de Duitse regering en overheid.

Zie ook: ‘Niemand is tegen diversiteit, maar het moet wel nut hebben

Kairisto kan terugkijken op een lange en succesvolle internationale carrière als Chief Financial Officer, onder andere binnen de energie-, chemische- en bouwsector (bijvoorbeeld RWE Group, Sasol, HOCHTIEF Solutions AG). Ze is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Fortum OYJ, een bedrijf dat, met de Finse Staat als meerderheidsaandeelhouder,  energieoplossingen ontwikkelt op het gebied van elektriciteit, verwarming, koeling en efficiënt gebruik van grondstoffen.

Van Els werkte 30 jaar voor Shell. In zijn laatste actieve rol was hij CEO van Shell Duitsland. Daarvoor bekleedde hij functies voor Shell in Nederland, Japan, Engeland, Australië en Qatar. Hij beschikt over ruimeervaring in het begeleiden van grote kapitaalprojecten, en brengt brede  kennis in van de energiesector  en het potentieel van sector coupling (interactie tussen de sectoren energie, transport, gebouwde omgeving en industrie)