Cees Bijl, oud-burgemeester van gemeente Emmen, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Emmen. Twee van de drie plaatsen in de RvC zijn op dit moment gevuld. Oud-doelman Jan Zwiers zal commissaris worden. Het derde lid is nog niet bekend.

Bijl zegt zich graag in te willen zetten voor de voetbalclub: ‘Sinds 2001 ben ik betrokken bij het wel en wee van FC Emmen. Door de promotie ervaar ik hoe sterk het leeft in onze regio en hoe de combinatie tussen voetbal en Drenthe voor veel sympathie zorgt in het land. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om dit verder uit te bouwen’.

Zie ook: ‘Jonge commissaris is een investering in de toekomst’

Hinke Bakker zal aftreden als bestuurslid. Onder andere door de installatie van een RvC, maar ook het reguliere aftredingsschema dicteerde dit. Het bestuur van Stiching FC Emmen bestaat na deze wijziging nog uit Ronald Lubbers, voorzitter, en Herman Harms, lid.