Leen Verbeek, Commissaris van de Koning Flevoland, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp Nederland. Hij volgt Annemarie Penn-Te Strake op.

Leen Verbeek is niet de enige verandering in de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp Nederland. Onlangs werden er nog twee nieuwe leden toegevoegd, Ard van der Steur en Vincent Moolenaar. Rosa Jansen, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling, drukt haar vreugde over de benoemingen uit: ‘Met hun komst halen wij nog meer expertise in huis om onze dienstverlening voor slachtoffers de komende jaren door te ontwikkelen, ons bereik te vergroten en de slachtofferrechten uit te breiden.’

Zie ook: Jan Kees de Jager mogelijk commissaris KLM

Verbeek heeft een lange staat van dienst binnen het openbaar bestuur in Nederland. Commissaris van de Koning in Flevoland is hij als sinds 2008. Daarvoor was hij o.a. burgemeester van Purmerend en wethouder van de gemeente Houten. Belangrijke thema’s van zijn loopbaan zijn democratie, rechtsorde en een samenleving vormen waarin niemand achterblijft.