Carolina Wielinga is door de minister van Financiën benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie. De voordracht was unaniem.

Carolina Wielinga is momenteel CFO bij de BDR Therma Group, een multinational in smart thermal comfort solutions. Wielinga heeft nog meer ervaring in de financiële wereld. Zo was zij eerder Hoofd financial restructering bij Rabobank Groep en financieel directeur van VION Food Group. Dit zal niet het eerste commissariaat zijn van Wielinga. Eerder hield zij al toezicht bij Darlin (Teslin).

Zie ook: Frans Weghorst per direcht weg bij RvT FC Twente

De voorzitter van de RvC, Rinse de Jong, geeft aan dat Wielinga volledig in het gezochte profiel past. Haar expertise en eerder opgedane ervaring wordt als een waardevolle aanvulling gezien. Wielinga zal de portefeuille Financieel gaan vullen. Daarnaast wordt ze ook benoemd tot voorzitter van de Auditcommissie. Jolanda Poots-Bijl is voor Wielinga teruggetreden nadat haar finale termijn was verlopen.