De aandeelhouders van AkzoNobel zijn akkoord gegaan met het voorstel Jolanda Poots-Bijl tot commissaris te benoemen. Tegenover de komst van Poots-Bijl staat het vertrek van Peggy Bruzelius.

Jolanda Poots-Bijl is momenteel CFO van maritiem dienstverlener Van Oord. Daarnaast heeft Poots-Bijl een toezichthoudende rol bij Gasunie. Deze functie loopt echter ten einde enĀ Carolina Wielinga zal haar vervangen als commissaris bij Gasunie. Ook heeft Poots-Bijl een commissariaat bij Blokker Holding, maar haar termijn loopt in juni af.

Zie ook: Omstreden AF-KLM topman toch commissaris bij KLM

Peggy Bruzelius verlaat de Raad van Commissarissen van AkzoNobel. Bruzelius heeft haar maximum van twaalf jaar bereikt. ‘We danken Peggy voor haar inzet, zowel als lid van de raad van commissarissen als de auditcommissie’, zegt president-commissaris Nils Andersen. ‘Ze is door de jaren heen een sterke bron van advies en expertise geweest en we wensen haar veel succes voor de toekomst.’ Dick Sluimers is herbenoemd voor een periode van vier jaar.