Bernard Wientjes is herbenoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG. Wientjes blijft de komende twee jaar president-commissaris van de accountantsreus. Ook collega Laetitia Griffith blijft langer verbonden als commissaris.

KPMG benoemde in 2015 een volledig externe Raad van Commissarissen. Bernard Wientjes (1943) was hierbij betrokken. ‘In deze periode heeft hij samen met de andere commissarissen vormgegeven aan de nieuwe governance van KPMG en zorggedragen voor een evenwichtig toezicht op KPMG en voortdurende focus op het publieke belang van de organisatie’, meldt de accountantsorganisatie.

Zie ook: ‘Een topman die alleen maar op centjes aast zou ik niet nemen’

Wientjes en Griffith over hun langere verblijf bij KPMG: ‘Wij zien het als de taak van de raad van commissarissen om de partnerorganisatie bij te staan met een onafhankelijke externe blik. Dit heeft in de afgelopen jaren bijgedragen aan een KPMG dat open de dialoog met de maatschappij voert en voortdurend investeert in verdere verstrekking van kwaliteit en cultuur. We blijven hier onverminderd op inzetten.’

Griffith blijft langer bij KPMG

Laetitia Griffith (1965) is tevens vanaf de geboorte bij de externe RvC betrokken. Griffith is als vicevoorzitter herbenoemd voor een periode van vier jaar. Naast vicevoorzitter is ze voorzitter van de Remuneratie- en Benoemingscommissie. De RvC van KPMG bestaat naast Wientjes en Griffith uit Gosse Boon, Harry van Dorenmalen, Jolande Sap en René Steenvoorden.