Vesteda, het grootste woningfonds van Nederland, haalt Theo Eysink binnen als nieuwe commissaris. Eysink is de opvolger van John de Die.

Theo Eysink (1966) is door Vesteda benoemd voor een periode van vier jaar. De zittingstermijn kan ten hoogste eenmaal voor de duur van dezelfde periode worden verlengd. Eysink is de opvolger van de vertrekkende John de Die. Laatstgenoemde heeft zijn tweede en laatste termijn bereikt. ‘Vesteda wil de heer de Die bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan en betrokkenheid bij de onderneming in de afgelopen acht jaar’, laat het woningsfonds weten.

Zie ook: ‘Je kunt niet aan alle toezichthouders dezelfde eisen stellen’

Met de komst van Eysink bestaat de Raad van Commissarissen van Vesteda uit voorzitter Peter Kok, Seada van den Herik, Hans Copier, Jaap Blokhuis en de recent benoemde Theo Eysink.

Theo Eysink: ervaren financieel topman

Theo Eysink heeft ruime bestuurlijke ervaring, met name als Chief Financial Officer. Eysink was onder meer CFO van Electrabel Netherlands, Stork Technical Services en meer recent bij KPN. In eerste instantie werkte Eysink bij de telecomgigant als Executive Vice President Corporate Control en sinds april 2017 als Executive Vice President & CFO van de divisie Zakelijke markt van KPN. Momenteel is hij ook commissaris bij netbeheerder Stedin.