Mazars Accountants en Adviseurs heeft Pieter Jongstra benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Bij de benoeming neemt de Raad ook afscheid van Tim Hudson. 

Voorzitter van de Raad van Bestuur, Ton Tuinier, is blij met de komst van Jongstra: ‘Wij hebben Pieter Jongstra de afgelopen jaren leren kennen als een bevlogen voorzitter van de NBA. Daarbij valt zijn passie voor de accountantssector op. Zijn wil om de sector vanuit een intrinsiek gedreven motivatie te willen hervormen, past bij Mazars. We willen beter worden en bijdragen aan de transparantie waar de sector om vraagt.’

Zie ook: Gabrielle Reijnen vertrekt toch bij Avantium

Volgens Tuinier zet Mazars met de benoeming een belangrijke stap. ‘Jongstra zal uitstekend mede invulling kunnen geven aan toezicht en aanzien van het stelsel van kwaliteitsbeheersing, de culuur-en veranderagenda en het risicomanagement binnen Mazars.’

Verleden Pieter Jongstra

Jongstra heeft in 2018 het voorzitterschap van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) afgesloten. Ook is hij sinds 2015 zowel vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen als lid van de audit- en riskcommissie, en de governance-commissie van APG.

Daarnaast is Jongstra tientallen jaren verbonden geweest aan EY. Daar heeft hij meer dan 15 jaar in internationale bestuursfuncties geopereerd. De laatste 4,5 jaar daarvan was hij voorzitter van de RvB in Nederland. Zelf heeft hij ook een accountantspraktijk, voornamelijk voor internationaal opererende beursgenoteerde en familieondernemingen.