Vertrekkend burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennispoort Zwolle. Komende zomer zal hij zijn positie als burgemeester neerleggen en vanaf 1 september zal hij beginnen als voorzitter van de RvT.

Na het vertrek van Wilma van Ingen als voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennispoort Zwolle is er een vacature opengesteld om de functie te vervullen. De opvolger is inmiddels gevonden in Henk Jan Meijer. De voormalige VVD-fractievoorzitter was in het verleden al wethouder van Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten. Ook bekleedde hij een functie als locoburgemeester van Den Haag. Vervolgens werd hij in augustus van 2000 burgemeester van Zwolle. De scheidend burgemeester van Zwolle wordt tevens president-commissaris bij het Emmense attractiepark WILDLANDS.

Zie ook: Mazars benoemt Pieter Jongstra als commissaris

Pierre Satink reageert namens de toezichthouders van Kennispoort Zwolle: ‘Henk Jan Meijer is een deskundig en gewaardeerd bestuurder. Als afscheid nemend burgemeester van Zwolle en voorzitter van de Regio Zwolle kent hij de regionale en landelijke netwerken goed.’ Henk Jan Meijer is zelf ook enthousiast over zijn aanstelling: ‘Ik verwacht, nu vooral van achter de schermen, nog een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de Regio Zwolle.’

Vertrek gemeente Zwolle

Henk Jan Meijer neemt komende zomer afscheid als burgemeester van Zwolle. Wie Meijer op gaat volgen als burgemeester van Zwolle, is nog niet bekend. Dertien mensen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester van Zwolle. De komende tijd vinden sollicitatiegesprekken plaats.