Vion Foodgroup heeft aangekondigd dat Rogier Jacobs lid is geworden van de Raad van Commissarissen. Hij is op 15 mei begonnen en de Raad bestaat, inclusief Jacobs, uit 6 leden.

Jacobs werkt sinds februari als Chief Information Officer (CIO) bij ASML. Eenzelfde functie heeft hij eerder vervuld bij Cofco International en Cargrill INC. Eerder in zijn carrière heeft hij verschillende en diverse leidinggevende functies gehad bij bedrijven als Ericsson, Toyota en Océ. Met de toevoeging van Jacobs bestaat de raad uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Tom Heidman (vicevoorzitter), Marieke Bax, Hans Huijbers, Rogier Jacobs en Ton van der Laan.

Zie ook: Nieuwe commissaris Boskalis

Vion Foodgroup verscheen eerder dit jaar op een hoge positie in de wereldranglijst BBFW. Deze lijst analyseert voedselbedrijven op basis van hun dierenwelzijnsbeleid en transparantie. Dit, onder andere, doordat het vleesconcern dit jaar 35 miljoen euro investeert in verduurzaming van haar locatie in Boxtel. Het bedrijf bespaart hiermee op voedseltransport en dus CO2-emissie.