Robert de Haze Winkelman is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Value8. Ook met alle andere agendapunten zijn de aandeelhouders op de algemene vergadering akkoord gegaan. Roelf de Boer neemt afscheid van de RvC.

De Haze Winkelman heeft ervaring op gedaan als directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, hij vervulde deze functie van 1987 tot 1996. Topman van Value8, Peter Paul de Vries, heeft deze functie overigens zelf ook vervuld, van 1996 tot 2007. Ook is De Haze Winkelman namens de VVD senator geweest. In 2012 stopte hij als politicus voor de VVD.  Aanleiding hiervoor was dat hij erachter kwam dat zijn partijgenoten in de eerste kamer tegen een wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren wilde stemmen. Specifiek het wetsvoorstel om onverdoofd, ritueel slachten te verbieden. Hij was toen 39 jaar lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Vervolgens werd De Haze Winkelman in 2016 lid van het Forum voor Democratie en nam hij daar plaats in de Raad van Advies.

Zie ook: Kitty Koelemeijer nieuwe commissaris Brunel

Onder vuur in de media

In 2017 kwam De Haze Winkelman onder vuur te liggen in de media. Hij verwees via Twitter naar een website waarop meerdere extreme denkbeelden stonden, zelf verwees hij specifiek naar de Richard Coudenhove-Kalergi-complottheorie. Hoewel de tweet na alle ophef verwijderd was, bleven de denkbeelden van De Haze Winkelman overeind. Naar eigen zeggen ziet hij nog steeds een mogelijkheid dat de complottheorie klopt.

Geschil met FvD

In 2018 werd door het partijbestuur van FvD zijn lidmaatschap ingetrokken. Hij werd er, samen met Betty Jo Wevers, van verdacht om met ‘dreigementen en kwaadsprekerij [te] hebben geprobeerd de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen’. Overigens verborgen zij zich achter een pleidooi voor meer partijdemocratie. Op 15 mei van dit jaar berichtte de FvD dat het geschil tussen De Haze Winkelman en de partij bijgelegd is. Inmiddels is hij weer actief voor FvD.