Henny Groot Kormelink wordt commissaris bij sc Heerenveen. De Raad van Commissarissen van de Eredivisionist is met de komst van Groot Kormelink weer op volle sterkte.

De Raad van Commissarissen van sc Heerenveen is weer compleet. De 72-jarige Henny Groot Kormelink neemt zitting in de RvC. Groot Kormelink volgt Hans Westerhof op als commissaris technische zaken. Groot Kormelink was 29 jaar KNVB docent UEFA A en ruim 34 jaar docent aan het CIOS. Ook is hij 23 jaar hoofdredacteur van vakblad De Voetbaltrainer geweest.

Zie ook: ‘Aegon-commissaris Ben Noteboom verschuilt zich al jaren achter wettelijke regels’

De RvC bestaat nu uit voorzitter Egbert van Hes (algemene en commerciële zaken), Willem Jan van Elsacker (financiën en vastgoed) en Henny Groot Kormelink (technische zaken).

Vertrek volledige Raad van Commissarissen sc Heerenveen

De Friese voetbalclub maakte eind 2018 bekend dat behalve de voltallige RvC en algemeen directeur Luuc Eisenga per direct zou opstappen wegens een gebrek aan vertrouwen. De commissarissen wilden ‘toekomstgerichte oplossingen binnen de club niet in de weg staan’.

Komst Roozemond

Eerder werd president-commissaris Cees Roozemond benoemd als algemeen directeur. Aanvankelijk zou Roozemond de functie tijdelijk vervullen, maar het stichtingsbestuur droeg hem in februari voor als algemeen directeur. Het bestuur besloot de voordracht over te nemen. ‘Ik ben blij met het vertrouwen en deze kans als algemeen directeur. Vanaf het moment dat ik gedelegeerd bestuurder werd, heb ik gezegd dat ik deze uitdaging ook voor de lange termijn niet uit de weg ga. Essentieel was echter wel dat dit besluit dan wel breed zou worden gedragen.’