Jos Nijhuis is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bouwinvest. Naast hem werd ook Jos van Lange benoemd tot commissaris. Binnen enkele maanden verwacht Bouwinvest de overige leden van de RvC bekend te maken.

Op 18 april stapte de RvC van Bouwinvest op. Dit naar aanleiding van de verschillen tussen de enige aandeelhouder, bpfBOUW, en de Raad van Commissarissen wat betreft strategie en inrichting van de organisatie binnen Bouwinvest. Nu zijn Jos Nijhuis en Jos van Lange, respectievelijk als voorzitter en lid, aangesteld. Hiermee is er weer een Raad van Commissarissen binnen de vastgoedbelegger.

Zie ook: Gehele RvC NAC Breda treedt af 

Nijhuis is voornamelijk bekend van zijn eerdere functie als CEO van Royal Schiphol Group. Tegelijkertijd bekleedde hij verscheidende commissariaten in de financiële dienstverlening. Onder andere bij AON Group Nederland en SNS Reaal NV/Volksbank N.V.. Nog voor zijn aanstelling bij Schiphol vervulde hij diverse functies bij PwC, waarvan de laatste zeven jaar als CEO.

Van Lange werkte 37 jaar bij Rabobank Nederland en Rabo Vastgoed Groep. Van 2006 tot 2013 was hij bij laatstgenoemde CFRO en van 2013 tot 2017 CEO. Binnen de Raad van Commissarissen van Bouwinvest zal zijn focus liggen op finance, risk, control en compliance in combinatie met vastgoed. Hij wordt binnen de Raad ook lid van de audit- en risk commissie.

Bouwinvest enthousiast

Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, zegt blij te zijn met zowel de nieuwe voorzitter als nieuwe commissaris. Volgens hem brengen beiden ruime ervaring mee. ‘Zo heeft Nijhuis te maken gehad met strategische, organisatorische veranderingen bij een bedrijf dat midden in de maatschappelijke dynamiek zit. De achtergrond van Jos van Lange sluit goed bij onze ambities op het gebied van finance en risk. Met de nieuwe RvC kunnen we onze ingezette strategische koers voortzetten.’