NIBC heeft Jeroen Kremers voorgesteld als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Binnenkort zal er een speciale algemene vergadering voor de aandeelhouders aangekondigd worden om te stemmen over het voorstel.

Jeroen Kremers is voorgesteld als commissaris bij NIBC. Als hij inderdaad benoemd wordt door de aandeelhouders zal hij door de RvC ook meteen benoemd worden tot voorzitter van de auditcommissie. Kremers was, tot 2014, CRO en vice-voorzitter van de directie van The Royal Bank of Scotland. Daarvoor werkte hij bij ABN AMRO en heeft hij verschillende functies gehad binnen het Ministerie van Financiën. Op dit moment is Kremers voorzitter van de Raad van Commissarissen van Robeco en lid van de RvC van de NS. Daarnaast is hij lid van het College van Toezicht Advocatuur en lid van het Capital Markets Committee van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Zie ook: Raad van Commissarissen Ajax laat topman gaan

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Dick Sluimers, zegt verheugd te zijn dat NIBC bank zo’n gekwalificeerd en prominent persoon als Jeroen Kremers heeft kunnen aantrekken voor de Raad van Commissarissen, ‘met zijn kennis van de internationale financiële markten en zijn uitgebreide ervaring als niet-uitvoerend bestuurder, is hij een waardevolle aanvulling op onze Raad van Commissarissen.’.

Ook Paulus de Wilt, CEO van NIBC reageert positief: ‘We kijken ernaar uit om Jeroen Kremers te verwelkomen in de Raad van Commissarissen van NIBC, hij is goed betrokken bij de financiële markten en brengt een uitgebreid netwerk met zich mee, en we zullen zeker profiteren van zijn ervaring en inzichten, met name voor de auditcommissie.’