Een ‘verschil van inzicht’ leidt tot het vertrek van drie leden van de Raad van Commissarissen van de Friese voetbalclub SC Cambuur. Onder hen ook voorzitter Johan Schikker.

Johan Schikker, Jan Koster en Rudy Douma vertrekken bij SC Cambuur vanwege een zogeheten ‘verschil van inzicht’ over de wijze van besturen. Het is onduidelijk wat dit precies inhoudt. In het persbericht spreekt de Keuken Kampioen Divisie-club van een ‘onoverbrugbaar’ verschil. De drie leden stappen in principe allemaal per direct op, maar voorzitter Schikker zal nog een aantal maanden werkzaam blijven om alle taken over te kunnen brengen.

Zie ook: Annemiek Fentener van Vlissingen niet langer commissaris Exor

Bert Hollander blijft als enig zittend lid over. Gerrit Krol zal in de tussentijd zitting nemen in de Raad van Commissarissen om de werkzaamheden op te vangen.

Ongelukkig vertrek commissarissen SC Cambuur

De timing van het uiteenvallen van de Raad is erg ongelukkig. Aankomende dinsdag praat het College van Burgemeester en Wethouders over de tientallen bezwaren die zijn ingediend tegen de plannen voor het nieuwe stadion van de voetbalclub uit Leeuwarden. Op 10 juli stemt de gemeenteraad over het bestemmings- en inrichtingsplan van het WTC, waar het nieuwe stadion bij zou horen. Dit ter voorbereiding van de bouw die in de loop van volgend jaar zou beginnen. Het vertrek van een groot deel van de RvC maakt de zaken er niet gemakkelijker op.

‘Zonder nieuw stadion houdt het op’

Financieel directeur Gerald van den Belt noemde een nieuw stadion een absolute noodzaak voor de overleving van de voetbalclub uit Leeuwarden. ‘Zonder nieuw stadion houdt het op termijn op voor deze club. Opknappen heeft geen zin, daar valt geen extra geld mee te verdienen, geld dat nodig is om onze ambities waar te maken. Met dit stadion en de huidige mogelijkheden kom je uiteindelijk onderin de eerste divisie terecht. Als het stadion straks klaar is, kunnen we werken met een begroting waarbij we op eredivisieniveau zitten.’