Astrid Sanson neemt afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Dudok Wonen. Sanson was de afgelopen acht jaar voorzitter van de Raad van Commissarissen. Per 15 juni zal zij opgevolgd worden door Willem van Leeuwen.

Willem van Leeuwen is enthousiast over zijn benoeming als president-commissaris van Dudok Wonen: ‘Ik herken mij volledig in de missie van Dudok Wonen en zet mijn kennis en ervaring graag in om deze verder te brengen’. Ook bestuurder Harro Zanting is trots dat Dudok na Astrid Sanson weer een zeer ervaren voorzitter met sterke visie krijgt. ‘Ik zie uit naar een inspirerende samenwerking om gezamenlijk de opgaven en ambities in onze regio nog beter in te vullen. Meer mensen verder helpen door duurzame nieuwbouw toe te voegen en woonproducten te ontwikkelen die bij hen passen.’

Zie ook: Drie Commissarissen SC Cambuur stappen op

De waarden van Van Leeuwen sluiten volgens de organisatie goed aan bij de werkwijze van Dudok. Meer samenwerking, nieuwe vormen van participatie en zeggenschap van stakeholders bij het besteden van het maatschappelijk budget zijn belangrijke punten voor Van Leeuwen. Van Leeuwen is jurist, daarnaast is hij een zeer ervaren bestuurder in de volkshuisvesting. Zo was hij voorzitter van branchevereniging Aedes, vicevoorzitter bij WSW en heeft hij al meerdere commissariaten achter zijn naam staan bij verschillende onderwijs- en zorgcorporaties.

Grote opdracht Dudok

Dudok Wonen heeft onlangs nog een flinke opdracht weten te bemachtigen. In Nieuw Zuid Hilversum zal de Gooise woningcorporatie in totaal 200 moderne appartementen in de sociale- en vrije-sectorhuur en zorgwoningen, met allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum inrichten. Dit gebeurt in uitsluitend duurzame en levensloopbestendige gebouwen. Op 10 juni 2019 zette burgemeester Pieter Broertjes samen met een aantal bewoners ‘dit nieuwe prachtige stukje Hilversum letterlijk en figuurlijk op de kaart’ tijdens de opening van de eerste drie gebouwen.