Hans van Breukelen wordt opnieuw commissaris bij Eindhovense voetbalclub PSV. In 2016 verraste hij de voetbalwereld door dezelfde functie op te zeggen om technisch directeur van de KNVB te worden. Hij zal de Deen Frank Arnesen opvolgen. Deze vertrok eind vorig jaar naar Anderlecht.

Van 2010 tot 2016 was Hans van Breukelen al commissaris bij PSV. Per 1 juli zal hij deze functie opnieuw bekleden. Zowel in het verleden als de toekomst vervult hij het portefeuille Voetbalzaken. De oud-doelman zal Frank Arnesen opvolgen.

Zie ook: Governance: afkeuring, wantrouw en treurnis

In 2016 vertrok Van Breukelen om technisch directeur van de KNVB te worden. Na een jaar legde hij die functie weer bij zich neer. Er was veel kritiek op hem gekomen. Onder Van Breukelen werd onder andere bondscoach Danny Blind ontslagen. De zoektocht naar een vervangen was allesbehalve soepel. Zo hebben Dick Advocaat en Henk ten Cate allebei gezegd dat Van Breukelen hen de positie beloofd had. In 2017 verliet Van Breukelen de KNVB weer.

Overstap naar Anderlecht

Frank Arnesen verliet PSV gedurende het vorige seizoen om voor Anderlecht te werken. Dit omdat oog had op een dagelijkse management rol. Van Breukelen zal zijn rol voornamelijk op de achtergrond invullen. PSV was op zoek naar oud-spelers om de topfuncties wat betreft Voetbalzaken binnen het bedrijf te bekleden. Met van Breukelen past mooi in dat straatje. Mark van Bommel is hoofdtrainer, John de Jong is technisch manager, Jan Vennegoor of Hesselink is hoofdscout en Ernest Faber leidt de jeugdopleiding. Van Breukelen als commissaris ‘Voetbalzaken’ breidt PSV zijn team van oud-spelers verder uit.