Arthur Docters van Leeuwen legt zijn functie als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen neer. Voormalig staatssecretaris Frank Heemskerk neemt zijn rol over.

Ex-AFM-bestuursvoorzitter Arthur Docters van Leeuwen was de afgelopen tien jaar voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen. In de Raad van Toezicht van Docters van Leeuwen geflankeerd door Willem van der Schoot en Rob Bauer. Momenteel is de voormalig BDV-baas nog voorzitter van de Raad van Toezicht van de Koninlijke Schouwburg van Den Haag. In het verleden was hij tevens zogenoemd ‘overheidscommissaris’ bij Aegon en commissaris bij bunq.

Zie ook: Annet Aris meest invloedrijke vrouw van corporate Nederland

Frank Heemskerk is de opvolger van Docters van Leeuwen. Heemskerk is sinds januari 2019 Secretaris-Generaal van de European Round Table of Industrialists (ERT), een samenwerkingsverband van CEO’s van bijna 60 Europese multinationale ondernemingen. De nieuwbakken voorzitter van de Raad van Toezicht is sinds november 2018 tevens lector Geo-Economics aan Universiteit Leiden. Daarvoor was hij in Washington, DC namens Nederland Executive Director van de Wereldbank waar hij onder meer een aantal jaar voorzitter was van de Group Audit Committee. Hij was van 2011-2013 lid van de Raad van Bestuur van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Frank Heemskerk was van 2007-2010 staatssecretaris van Economische Zaken. Van 2003 tot 2006 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en woordvoerder Financieel Toezicht. Frank begon zijn carrière bij ABN AMRO.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de benoeming van Frank als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen goedgekeurd.