Hessel Meijer keert terug in de boardroom van Roda JC. Meijer trok zich begin dit jaar terug als commissaris van de Limburgse voetbalclub, maar maakt een tijdelijke comeback als tweede directeur. Later zal hij zijn oude rol als commissaris weer gaan vervullen.

De 60-jarige Hessel Meijer zal per direct beginnen als tweede directeur. Mauricio de la Vega, de nieuwe Mexicaanse eigenaar van Roda JC, is momenteel de eerste algemeen directeur. Volgens een woordvoerder van de Keuken Kampioen Divisie-club is de constructie ‘slechts tijdelijk’. ‘Mauricio is interim algemeen directeur omdat er iemand tekeningsbevoegdheid moet hebben. Dat was nodig om de begroting in te leveren bij de KNVB. Daarnaast is een tweede directeur nodig, omdat volgens de regels van de KNVB het niet mag dat de eigenaar óók de enige directeur met bevoegdheid is.’

Zie ook: Van Breukelen opnieuw commissaris bij PSV

Algemeen directeur Harm van Veldhoven staat tijdelijk buitenspel. De oud-trainer van de club heeft zich ziek gemeld. Persoonlijke omstandigheden zouden de reden zijn, maar wat er precies aan de hand is, is niet bekend. Zodra er een nieuwe tweede directeur gevonden is, zal Meijer wederom commissaris worden. De Limburgers laten weten dat ze een nieuwe Raad van Commissarissen zullen vormen.

‘Goed geweest’

Meijer vertrok begin dit jaar nog als commissaris van Roda JC. De projectontwikkelaar vond het na vier en een half jaar ‘goed geweest’. Hij vond dat hij als enige commissaris van de voetbalclub niet optimaal kon functioneren. Huub Mullenders was tot en met afgelopen zomer ook nog lid van de RvC, maar vertrok destijds.

Verdacht van fraude

Justitie verdenkt voormalig algemeen directeur Collard, voormalig technisch directeur Ton Caanen en Meijer van betrokkenheid bij hypotheekfraude. De fiscus zou tussen 2015 en 2017 enkele tienduizenden euro’s zijn misgelopen. Volgens de regionale krant De Limburger heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) eind vorig jaar een inval gedaan in het stadion van Roda JC.