De Raad van Toezicht van De Nieuwe Kolk (DNK) is weer compleet. Nina Hiddema, bestuurder bij Stichting Omrop Fryslân, treedt toe tot de RvT van het cultureel centrum in Assen.

Nina Hiddema (1963), momenteel directeur/bestuurder van Stichting Omrop Fryslân, heeft een rijk verleden in de culturele wereld. Hiddema was eerder onder meer voorzitter van het Jonge Harten Theaterfestival, waarnemend directeur bij RTV Drenthe en directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Na toezichthoudende functies bij onder andere Hanzehogeschool Groningen en het Nederlandse Reisopera gaat de geboren Groningse nu aan de slag bij De Nieuwe Kolk: ‘Ik ken DNK al sinds de bouw en ik vind het erg leuk om via de RvT een bijdrage te mogen leveren aan deze prachtige organisatie.’

Zie ook: Berend Rubingh nieuwe commissaris FC Groningen

Titia Siertsema, voorzitter van de Raad van Toezicht van DNK, over de aanstelling van Hiddema. ‘Met Nina Hiddema is de Raad van Toezicht weer compleet. Zij is met haar expertise en ervaring een waardevolle aanvulling waar we als Raad erg blij mee zijn.’

Raad van Toezicht De Nieuwe Kolk

De Raad van Toezicht van DNK bestaat momenteel naast Hiddema uit Rob Verhofstad (lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen), Nico van der Gaag (business controller Ministerie van Justitie en Veiligheid), Erik Drenth (directeur vestiging Assen Verstegen accountants en adviseurs BV). Titia Siertsema is sinds 8 juni 2017 voorzitter van de RvT.

Vertrek Jetze Dam

De Nieuwe Kolk nam eerder afscheid van marketingmanager Jetze Dam. Dam was ook lid van het managementteam van DNK. Dam en DNK-directeur van DNK Hanneke Bruggeman wilden naar verluidt niet ingaan op het vertrek van het MT-lid. Dam is onder meer bekend van zijn project Letter voor Letter, waarbij hij laaggeletterden enthousiast maakt om te gaan leren lezen en schrijven. Dam werkt voor het programma samen met de Hoogeveense volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit.