Blokker Holding vernieuwt de Raad van Commissarissen. Het moederbedrijf van onder andere Blokker vult de lege plekken in de top op met Dirk-Jan Stoppelenburg en Ron Hemmer.

Ron Hemmer en Dirk-Jan Stoppelenburg gaan de vacante posities in de Raad van Commissarissen van Blokker Holding vervullen. Stoppelenburg is momenteel topman van Scotch & Soda. In september zal hij vertrekken bij het modehuis. Na een tegenvallende groei gaat als president-commissaris verder bij het bedrijf. Hij neemt deze rol over van Michiel Witteveen, bestuursvoorzitter van Blokker Holding. Witteveen gaat verder als commissaris bij Scotch & Soda.

Zie ook: Sabijn Timmers-Janssen nieuwe commissaris ONVZ

Ron Hemmer, financieel topman bij Hunkemöller, wordt ook commissaris bij het moederbedrijf van onder meer Big Bazar, Blokker en Budget. Stoppelenburg en Hemmer volgen Barbara van Hussen en Jolanda Poots-Bijl op. Het tweetal stapte op bij de overname door WItteveen. Marketingconsultant Roland van Kralingen blijft aan als commissaris.

Nieuwe topvrouw Blokker Holding

De nieuwe directeur van Blokker Holding komt uit de eigen gelederen. Big Bazar-topvrouw Jeanine Holscher wordt directeur naast eigenaar en CEO Michiel Witteveen. Holscher wordt op 15 juli operationeel directeur van het moederbedrijf. Blokker Holding, dat in april door topman Witteveen van de familie Blokker werd overgenomen, wil zich volledig richten op de ketens Blokker en Big Bazar. Ketens als Intertoys, Leen Bakker en Marskramer zijn de afgelopen jaren afgestoten.

Vertrek familie Blokker

De familie Blokker stapte in april uit de Blokker-winkels. De Blokker-filialen werden samen met de discountketen Big Bazar en Marskramer verkocht aan de retailondernemer en de huidige Blokker-bestuursvoorzitter Michiel Witteveen. Een management buy-out was naar verluidt de beste oplossing voor de winkelketen. President-commissaris Barbara van Hussen van de Blokker Holding in gesprek met NOS: ‘Het is voor Blokker de beste oplossing voor dit moment. Het biedt voor de familie het comfort dat er iemand instapt die ondernemingsgeest heeft, in Blokker gelooft, een langetermijnvisie heeft, en de winkels van binnenuit kent. Superbelangrijk.’