Grijpt de Raad van Commissarissen de macht binnen Feyenoord? Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt binnen twee jaar alweer bij de Rotterdamse voetbalclub. De Jong botste met de commissarissen over ‘een aantal belangrijke beslissingen’.

Jan de Jong stapt na twee jaar op bij Feyenoord na een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over de koers van de club, schrijft de club op de eigen website. ‘Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden’, zegt De Jong.

Zie ook: Blokker haalt nieuwe commissarissen binnen

Het draagvlak voor De Jong onder de commissarissen nam in rap tempo af. De Jong op de website van Feyenoord over de meningsverschillen: ‘Dit gebeurt vaker in de grotemensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet moeilijk over doen. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld!’ De vertrekkende directeur wilde de koers van de Raad van Commissarissen, met onder meer Toon van Bodegom en Herman van Drie aan boord, niet volgen.

De Raad van Commissarissen gaat nu op zoek naar een opvolger voor De Jong, aldus voorzitter Toon van Bodegom: ‘We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode.’

Leegloop Feyenoord

Feyenoord kent een ware exodus. Binnen twee jaar vertrokken president-commissaris Gerard Hoetmer, technisch directeur Martin van Geel, hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten en nu dus ook algemeen directeur De Jong.

Eenhoorn naar Feyenoord?

Twee jaar geleden stond vrijwel de gehele RvC achter de komst van De Jong, op commissaris Rob Slotboom na. Hij noemde de benoeming van de algemeen directeur ‘een historische blunder’ en stapte vervolgens op. Robert Eenhoorn, de huidige algemeen directeur van AZ, was de gedroomde kandidaat van Slotboom. Een tweetal jaren later lijkt de Rotterdamse voetbalclub alsnog voor Eenhoorn te gaan.