Gert Jan Woudenberg is niet langer de president-commissaris van Stadsherstel Historisch Rotterdam NV. De ervaren bestuurder Daan Sperling is zijn opvolger.

Stadsherstel Historisch Rotterdam neemt na twaalf jaar afscheid van president-commissaris Gert Jan Woudenberg. Zijn opvolger is de ervaren Daan Sperling. Laatstgenoemde is momenteel commissaris bij Royal HaskoningDHV en Boskalis. ‘De grote mate van bestuurlijke ervaring binnen de Raad van Commissarissen blijft hiermee geborgd’, geeft Stadsherstel Historisch Rotterdam aan.

Zie ook: ‘Waarom blijven commissarissen langer doorwerken?’

‘Stadsherstel Rotterdam is door het ministerie van OCW erkend als Professionele Organisatie Monumentenbehoud’, vervolgt de organisatie. ‘Een professionele en kundige Raad van Commissarissen is hierbij van groot van belang. Stadsherstel is dan ook zeer verheugd met de komst van Daan Sperling.’

Afscheid TBI holdings

Sperling nam eerder dit jaar na zeven jaar afscheid als topman van bouwconcern TBI Holdings. ‘Ik draag het bedrijf met een gerust hart over’, zei hij tegen Cobouw. In de periode 2002-2012 was hij lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Naast zijn commissariaten bij Royal HaskoningDHV en Koninklijke Boskalis Westminster is hij lid van de Raad van Toezicht van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.