Jitse Groens Takeaway en zijn Britse branchegenoot Just Eat hebben een principeakkoord bereikt over een fusie. Mike Evans en Adriaan Nühn zijn de eerste commissarissen van het fusiebedrijf.

Just Eat en Takeaway hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen fusie en over de aandelenverhouding. De overname moet een van ’s werelds grootste maaltijdbezorgers opleveren. Afgelopen jaar verzorgden de twee bedrijven samen 360 miljoen orders voor een totaal van 7,3 miljard euro. De aandeelhouders van Just Eat krijgen 52,2 procent van het bedrijf in handen en de eigenaren van Takeaway 47,8 procent. Het nieuwe bedrijf gaat Just Eat Takeaway.com heten.

Zie ook: Commissarissen ruziën bij voetbalclubs: ‘Niet zomaar een erebaantje’

Door Just Eat en Takeaway samen te voegen kan jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro structureel worden bespaard vanaf het vierde jaar. In het eerste jaar zijn de besparingen 10 miljoen euro.

Commissarissen Just Eat Takeaway

Het is de bedoeling dat Mike Evans, de huidige Chairman van Just Eat, voorzitter wordt van de Raad van Commissarissen van het fusiebedrijf. Voormalig Sara Lee/Douwe Egberts-topman Adriaan Nühn, momenteel president-commissaris van Takeaway.com, wordt vicevoorzitter. De RvC zal uit vijf leden bestaan, waarvan drie afkomstig van Just Eat en twee van Takeaway.com. Volgens Evan is de fusie ‘een eerste stap in een consolidatiegolf in de sector’.

Nieuwe top Takeaway en Just Eat

Jitse Groen wordt CEO en Paul Harrison van Just Eat wordt financieel topman. Brent Wissink, de huidige CFO van Takeaway.com, en Jörg Gerbig worden COO. Het hoofdkantoor van het fusiebedrijf vestigt zich in Amsterdam. Just Eat Takeaway.com krijgt een beursnotering in Londen. De notering van Takeaway in Amsterdam, verdwijnt daarmee. Het van de Amsterdamse beurs halen van de Takeaway-aandelen duurt ongeveer een jaar. Intussen verhandelt het fusiebedrijf zijn aandelen op de London Stock Exchange én de Amsterdams beurs. Hierna gaat het bedrijf door met één beursnotering in Londen.