Bas Rutten is de nieuwste commissaris van woningcorporatie Pré Wonen. Rutten heeft jarenlange ervaring in de bankensector.

Pré Wonen heeft Bas Rutten (1970) benoemd als nieuwe commissaris. Rutten gaat zich bij de woningcorporatie onder meer bezighouden met de auditcommissie. ‘Trots om per 1 september benoemd te zijn als van de Raad van Commissarissen en voorzitter Auditcommissie bij Woningcorporatie Pre Wonen. Een bijbaan met inhoud!’

Zie ook: Commissarissen ruziën bij voetbalclubs: ‘Niet zomaar een erebaantje’

Rutten is momenteel managing director Large Accounts CB RE bij ABN AMRO. Bij de bank heeft hij verschillende functies vervuld, waaronder Senior Account Manager International, Account Manager Corporate Banking en Management Trainee. Ook werkte Rutten enkele jaren voor Rabobank in Frankrijk. Naast zijn huidige functie bij ABN AMRO, is hij lid van de examencommissie van de RICS en lid van de Raad van Advies van de Provada.

Pré Wonen is een woningcorporatie met 13.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede.