Fidelma Russo stopt als commissaris bij Wolters Kluwer. Russo vertrekt vanwege ‘andere verplichtingen bij de informatie- en dataleverancier.

Commissaris Fidelma Russo besloot zich vanwege andere verplichtingen zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn. Dit maakte Wolters Kluwer bekend. Russo zal aan het einde van 2019 vertrekken bij de Raad van Commissarissen van het databedrijf. Russo maakte sinds begin 2016 deel uit van de raad van commissarissen.

Zie ook: Fusiebedrijf Takeaway en Just Eat krijgt Raad van Commissarissen

Russo was afkomstig uit de computerwereld. Ze werkte onder andere voor Dell en HP en is momenteel als CTO actief voor het Amerikaanse IT-bedrijf Iron Mountain. De topvrouw was eerder nog genomineerd voor een tech award.

Wereldleider Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is wereldleider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheidszorg, belastingen en boekhouding, governance, risk & compliance en juridische en regelgevende sectoren. Het databedrijf rapporteerde een omzet van 4,3 miljard euro in 2018. De groep bedient klanten in meer dan 180 landen, onderhoudt activiteiten in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd ongeveer 18.600 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn.