Hoogleraar Cardiologie Barbara Mulder treedt toe tot de Raad van Toezicht van de Hartstichting. Mulder is de opvolger van Dirk Jan van Veldhuisen. 

Prof. dr. Barbara Mulder zal op 1 september beginnen als toezichthouder bij de Hartstichting. Mulders focus binnen de Raad van Toezicht ligt op het gebied van wetenschap. Mulder, hoogleraar Cardiologie aan het Amsterdam UMC, over haar nieuwe stap: ‘Ik kijk uit naar een hele mooie tijd en samenwerking, waarin we nieuwe stappen gaan zetten om hart- en vaatziekten tegen te gaan.’ De vertrekkende Dirk Jan van Veldhuisen trad per 5 juli af.

Zie ook: ‘Sportorganisaties verdienen goede teams aan de top’

Floris Italianer, directeur Hartstichting, over de komst van Mulder. ‘Ik ken haar als een zeer toegewijd en gedreven wetenschapper en cardioloog en heb hoge verwachtingen van haar inbreng. Barbara’s onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen en man-vrouwverschillen daarbij is baanbrekend. Ze is een voorbeeld voor vrouwelijke academici op alle niveaus in hun carrière. Bovendien heeft Barbara Mulder, ook als voormalig voorzitter van de NVvC, grote ervaring in zorgverlening voor patiënten op alle niveaus.’

Italianer spreekt ook zijn dank uit voor de inzet van Dirk Jan van Veldhuisen de afgelopen acht jaar. ‘Hij kon telkens het goede geluid inbrengen in de discussies binnen de Raad van Toezicht, vanuit zijn ervaring en achtergrond in het veld. Hij heeft zich fantastisch ingezet, en daar zijn wij hem allemaal zeer dankbaar voor.’

Award-winning Barbara Mulder

Bij het Amsterdam UMC is Mulder nauw betrokken bij onderzoek op het gebied van hart- en vaatziekten en is zij hoogleraar Cardiologie. Daarnaast heeft zij in het verleden meerdere publicaties uitgebracht. Voor een publicatie ontving zij in 2012 de Corrie Hermann Prijs voor baanbrekend onderzoek op het gebied van aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen. Naast haar werk als hoogleraar en onderzoeker is zij ook toezichthouder bij de Nederlandse Hart Registratie (NHR) en lid van de Raad van Advies bij de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie.