John Peek, voormalig voorzitter en commissaris van NAC Breda, heeft een verzoek om terug te keren bij de Keuken Kampioen Divisie-club afgewimpeld. Peek zal niet terugkeren als commissaris. De Brabantse maakt naar verluidt op korte termijn een nieuwe Raad van Commissarissen bekend.

Nicole Edelenbos, de huidige interim-voorzitter van de Raad van Commissarissen, benaderde John Peek voor een rol bij NAC Breda. Dat meldt BN De Stem. Voormalig voorzitter Peek zou naar eigen zeggen niet in beeld zijn geweest als commissaris of een rol in de directeur. Onduidelijk is wat Edelenbos’ plannen met Peek waren.

Zie ook:Sportorganisaties verdienen goede teams aan de top’

Peek was in de periode 1989-1999 voorzitter van NAC en trad in januari 2014, na de aandelenoverdracht, toe tot de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. Daarin was hij aanvankelijk verantwoordelijk voor de portefeuille Commerciële zaken. Hij nam in september 2015 de portefeuille Technische zaken over. Hij vertrok begin vorig jaar na forse kritiek op het beleid.

Nieuwe Raad van Commissarissen NAC Breda

BN De Stem meldt verder dat Edelenbos in september de nieuwe commissarissen zal bekendmaken. De komende maanden zullen de nodige wijzigingen plaatsvinden in de Raad van Commissarissen. Voorzitter Joost Gielen en jurist Joost van Mierlo zijn inmiddels vertrokken, Berry van Nes neemt per 31 oktober afscheid, Berry de Kort en Robbert Coppens pakken uiterlijk 31 december hun biezen. Vorig jaar vertrokken Bernard Kin en Cécile Koekkoek al uit de RvC.